Az Ön partnere egy egészségesebb otthonért

Svájci minőség 1901 óta

Az 1901-ben alapított Lux International magántulajdonban lévő svájci családi vállalat, amelynek székhelye Zugban (Svájc) található. A vállalatot, Reto von der Becke elnök-vezérigazgató, édesapja - az igazgatótanács elnöke -  Reinhard von der Becke és az igazgatótanács vezeti. A tanács tagjai: Urs Meier, pénzügyi igazgató; Stefan Bucher, technikai igazgató; Koós János, Frank Gustavsson és Mike Wetterling vezérigazgató-helyettesek vezetik.

Az 1901-ben alapított vállalat több mint száz éves múltra tekint vissza, s mára az egyik legismertebb és legnevesebb vállalat a csúcsminőségű háztartási készülékek közvetlen értékesítéssel működő piacán. 1912-ben a vállalat alapítója, Axel Wenner-Gren kifejlesztette a világ első háztartási porszívóját.

Alapítása óta, a Lux International neve egybefonódott a hagyománnyal, az innovációval és a legjobb minőségű termékekkel. Sok éven át a Lux International az Electrolux Csoport önálló divíziójaként működött. Immár több mint száz éve, a Lux úttörőnek számít a több milliárdos közvetlen értékesítési iparban. Számos sikeres év után, 1999-ben a von der Becke család megvásárolta a Lux International-t. A vállalat újrapozícionálását követően az elmúlt években a Lux International új értékesítési és profit-rekordokat ért el. 2013-ban a Lux International és Ázsiában az egészséges otthont szolgáló prémium termékek piacán vezető közvetlen értékesítési vállalat, az Eureka Forbes svájci székhellyel megalapították az egész világot átfogó holding-társaságukat, a Forbes Lux International-t. Célkitűzésük, hogy a világ 10 vezető, direkt értékesítéssel foglalkozó vállalata közé kerüljön.

Jelenleg a Lux International sikeres, folyamatosan növekvő svájci vállalat. Partnervállalatával, az Eureka Forbes India-val a Lux International létrehozta a világ egyik vezető közvetlen értékesítési szervezetét, a Forbes Lux International-t:

• 500 millió USD-os éves árbevétel
• Több mint nemzeti értékesítési szervezet;
• több mint 1000 területi iroda;
• több mint 15000, teljes munkaidőben foglalkoztatott értékesítési tanácsadó
• több mint 1700 alkalmazott;
• több mint 600 millió dolláros forgalom világszinten.

Az elkövetkezendő évek tervei közt szerepel, hogy a Lux International jelentős mértékben növelje üzleti tevékenységét világszerte. Követve az új, „Jövőkép 2016 – Jóból kiváló” címet viselő stratégiát, a Lux International folyamatos termékfejlesztéssel és új piacnyitásokkal kívánja megvalósítani legfőbb célját, mely szerint 2016-ra 50 országban képviseltesse magát világszerte.